Blæksprutte og efterårsgrønt

60 min.

Kompliceret

OM OPSKRIFTEN
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Ingredienser

Blæksprutte
1 kg blæksprutte
Persillesauce
1 stk løg
1 fed hvidløg
0.5 stk porre
2 stk limeblad
200 g hvidvin
200 g fløde
400 g mælk
100 g bredbladet persille
Efterårsgrønt
10 stk vinterporrer
1 bundt spinat
1 bundt blomsterkarse
1 bundt vild brøndkarse
1 stk pære
80 g gammel knas ost
50 g syltede asier

Fremgangsmåde

Blæksprutte

1. Start med at hiv hovedet ud med indmad og fjern rygsøjlen.

2. Hiv nu også vingerne og skindet af.

3. Skyld kroppen i koldt vand for at få så meget blæk ud som muligt.

4. Nu skal blæksprutten åbnes ved at skære indefra og ud op igennem den rille hvor rygsøjlen sad.

5. Skrub forsigtigt med et tørt og rent viskestykke hinder og indmadsrester ud.

6. Skær siderne til så du ender med 3 firkantede stykker blæksprutte.

7. Med en skarp kniv laves ridser halvt igennem kødet på kryds og tværs. Dette skal gøres på den side der vendte udad.

8. Steg lidt olie på en pande ved meget høj varme i 30-45 sekunder kun på den ridsede side. Det er vigtigt at kødet stadig er let klart og gennemsigtigt på den anden side ellers har den fået for meget og bliver sej.

9. Smag til med salt.

Persillesovs

1. Steg løg, hvidløg, porre og limeblade til løgene er glasklare i en gryde.

2. Hæld nu hvidvin på og kog det ind til der nærmest ikke er mere tilbage.

3. Nu skal fløden og mælken på og lad det koge 10-15 minutter.

4. Pluk persillen fra stilkene så du kun har bladende tilbage.

5. Persillen koges i 4 minutter til de er møre.

6. Tag limebladene op fra saucen.

7. Blend med en stavblender eller i en almindelig blender det hele sammen til en skøn grøn skummede persillesovs.

8. Smag til med sovs.

Efterårsgrønt

1. Skyld porre, spinat, blomsterkarse og den vilde brøndkarse i koldt vand.

2. Sørg for at alt jord er kommet af og vær særligt opmærksom på porrene, hvor der kan gemme sig en del jord oppe i kornbladene.

3. Steg porrerne i lidt olie og smør ved semi høj varme til de har fået godt med farve og er blevet møre.

4. Sluk for varmen og vend spinaten, blomsterkarsen og brøndkarsen i og lun lidt i eftervarmen fra panden. 

5. Drys med lidt smuldret ost, pæreskiver, syltede asier og blæksprutten.

6. Server saucen ved siden.