Stegt kylling og grønt

30. min

Middel

OM OPSKRIFTEN
Stegt kyllingelår med grønt og quinoa.

Ingredienser

Kyllingelår
2 stk kyllingelår
Quinoa
100 g quinoa
Grønt
1 stk løg
1 fed hvidløg
0.5 stk broccoli
2 stk hjerte salat
2 stk pak choi
Afslutning
Olie
Smør
Timian
Rosmarin
1 fed hvidløg
100 g ærter
150 g edamame bønner
Citron
Salt
Peber

Fremgangsmåde 

Kyllingelår

1. Skær rundt om fodledet så kødet slipper helt fra benet.

2. Lig så et snit langs benene fra bagsiden og frigør dem ved at skære rundt om.

3. Fjern til sidst benene helt fra kødet.

Quinoa

1. Skyld først quinoaen godt under koldt vand i en sigte.

2. Kom quinoaen i en gryde med ca. 500 g vand og salt.

3. Når det koger skru da ned så det simre.

4. Lad det simre i 15 min.

5. Sigt så den kogte quinoa fra og sæt til side.

Grønt

1. Snit løg og hvidløg fint.

2. Skær broccolien ud i mindre buketter.

3. Skyld og skær salat og pak choi ud i grove stykker.

Afslutning

1. Steg kyllingelårene på skindsiden i en lille smule olie på medium høj varme til skindet er helt sprødt, kødsiden vil nu stadig være rå så kom en klat smør på panden med lidt timian, rosmarin og 1 fed hvidløg og lad det bruse op. Vend nu kyllingen om og tilbered færdig på kødsiden.

2. Tag kyllingelårene af panden og lad dem trække færdig på et skærebrændt i 5 min.

3. Mens kyllingen trækker steg da først løg, hvidløg og broccoli i 1 minuts tid, kom så ærter, bønner og den kogte quinoa på og steg med i 1 minut mere.

4. Sluk for varmen og vend salat og pak choi i og lun i eftervarmen fra panden.

5. Smag til med citron, salt og peber.

6. Skær kyllingen i skiver og server oven på.